Teljes változat

Szerb „kontingenssel” szólna bele a bajnoki harcba az SzKC

Írta: Katona Zoltán, közzétéve: 2017-07-17 11:05:30 [Vissza]

Dragan Djukics lett az SzKC edzője, de Uros Vilovski is próbajátékon van. Új kezdet, nagy célok.

"Köszönöm szépen!" – mosolyogva és először magyarul szólt az újságírókhoz az 54 éves Dragan Djukics, amikor az SzKC hivatalosan is bemutatta az új szakvezetőt. Mint korábban megírtuk, a szerb edző fogja irányítani az udvarhelyi kézilabdacsapatot, Dragan Djukics pedig két periódiusban, 2000-2003-ban, illetve 2009-10-ben a Pick Szegednél is edzősködött.

Törve, de beszéli, illetve jól érti a magyar nyelvet, ezenkívül még öt nyelven ért és beszél, személyében egy nagy nemzetközi tapasztalattal bíró szakember került a csapat élére.

Mint Ladányi Kinga, az SzKC ügyvezetője elmondta, a klubnak szerencséje is volt azzal, hogy Djukics szerződése lejárt a Maccabi Tel Avivval, így Udvarhelyre lehetett csábítani. A klubhoz több edzőt ajánlottak, javasoltak Spanyolországból és Romániából, sok megkeresésük volt, egy ideig listázták őket, aztán Djukicsot választották.

Új kezdet hajnalán vagyunk

A szerb szakember (már angolul) elmondta, hogy az első hét az összerázódásról szól, majd egyhetes szerbiai edzőtáborba megy az SzKC – a bajnokság kezdetéig hat hét áll rendelkezésükre, ezalatt készül fel a csapat. Lesz két barátságos meccs is Vaslui ellen hazai pályán, de a tervek szerint több felkészülési tornán is pályára lép az együttes.

A csapat a legjobbak közé szeretne kerülni az új idényben is. „Most új kezdet jön a Caba-korszak után, aminek az eredményeit, megvalósításait ismerem és nagyra tartom" – mondta az edző, hozzátéve, hogy új csapatot építenek a régire. Nehéz lesz, mert Európa többi részéhez hasonlóan Romániában is nagy fejlődésen megy keresztül a férfi kézilabda. Ami az edzői "filozófiáját" illeti, Dragan Djukics ezt röviden és ismét magyarul és mosolyogva mondta: "Munka, munka, munka!"

Arra az újságírói kérdésre, hogy jönnek-e még új játékosok a klubhoz, az edző azt felelte, hogy jelenleg két csoportra bontható a csapat, a régi, tapasztalt játékosokra, illetve az újonnan érkezőkre, akik remélhetőleg új energiákat hoznak a csapat játékába.

Vilovski is Udvarhelyre jön?

A sajtótájékoztató után megtudtuik, hogy 33 éves Uros Vilovski, a Veszprém egykori beállósa az SzKC-nál tartózkodik próbajátékon – a legutóbb a német Bergischer HC együttesénél játszó, a honosítása után a magyar válogatottba is behívót kapó sportoló lehet az SzKC idei nyolcadik igazolása. Vilovski játszott már Romániában, ugyanis volt a Nagybánya játékosa két évvel ezelőtt, de a klub anyagi gondjai miatt távozni kényszerült.

Az SzKC új szakvezetőjével készített villáminterjúnkat holnap olvashatják.

Kapcsolódó cikkek:
• Kérdések, amikre Verestóy már sohasem válaszol
• Könnyek között búcsúztak el a játékosok a szurkolóktól
• 400 ezer eurós tartozása van az SzKC-nak
• Izgalmakat, reményt adott az SZKC
• Szétszéled az SZKC játékoskerete
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.