Teljes változat

Külföldi edzője lesz az SzKC-nak

Írta: Katona Zoltán, közzétéve: 2017-07-14 11:38:30 [Vissza]

Több hazai szakportál szerint a szerb Dragan Djukics lesz a székelyudvarhelyi kézilabdacsapat vezetőedzője.

Mind a ProsPort, mind pedig a Handbalvolei.ro vagy a Dincolodesport.ro szakportálok többször is tudni vélték az elmúlt másfél-két hónapban, hogy a Székelyudvarhelyi KC új vezetőedzője a szerb Dragan Djukics lesz.

Milos Dragas és Djordje Golubovic klubváltását bejelentette a Metaloplastika Sabac honlapja is, ami szintén megemlíti, hogy Djukics veszi át az SzKC irányítását az új idénytől.

Az SzKC honlapjára még nem került ez fel, de a klub angol nyelvű Wikipédia-oldalán is már a legutóbb a Maccabi Tel Aviv csapatát irányító szakember neve szerepel vezetőedzőként. Az edző Facebook-oldalán még május 28-án elköszönt a Maccabitól.

Az 54 éves Djukics dolgozott korábban az említett Metaloplastikánál is, és hazájában többek között az RK Župa, a Žork Napredak, a Belgrádi Crvena Zvezda csapatát is vezette, de egy évet a Pick Szegednél is eltöltött. Az idén a Bajnokok Ligáját megnyert Vardar Szkopje csapatánál is edzősködött évekkel ezelőtt, illetve a portugál Madeiránál is.

Djukics válogatott szinten volt többek között Macedónia, Jordánia, Nagy-Britannia, Svájc, Izrael szövetségi kapitánya is, a britekkel részt vet a 2012-es olimpián, jelenleg Montenegró szakirányítója is.

A Székelyudvarhelyi KC csapata hétfőn, július 17-én kezdi meg a felkészülést az új idényre, az új edzőt és a nyáron ideszerződött játékosokat aznap mutatja be a klub. Az elmúlt néhány hét alatt a klub honlapja több érkező játékost is bemutatott, az SzKC sportolója lesz Vjacseszlav Szadovij, Antonijo Kovacevic, Djordje Golubovic, Andrei Voinea, Milas Dragas, Szőke Marius, valamint Vjacsaszlau Saldatsenka. A bajnokság szeptember első hétvégéjén kezdődik.

Kapcsolódó cikkek:
• Váratlanul lemondott Ilyés Annamária
• Edzeni kezdenek csapataink, Eb-résztvevőink is lehetnek
• Nagyon elverték az SzKC-t Temesváron
• Az SzKC bizonyult a legjobbnak a négy elsőosztályú csapat közül
• Bemutatkozott az új SzKC a régi közönség előtt
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.