Teljes változat

Írd és mondd: 13 baleset, 18 sérült, 2 halott

Írta: uh.ro / hírszerk. , közzétéve: 2017-07-03 08:58:10 [Vissza]

Elképesztő az e heti statisztika, ennyi közúti baleset rég nem volt. Egy munkabaleset is „színesíti" a statisztikát.

A június 26. és július 2. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint harminchét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és hat szívinfarktus, illetve huszonhárom agyvérzés is volt. Harmincnyolcan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és huszonhat szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma hetvenhat volt, testi sértés miatt pedig hat ember került kórházba. Vasárnap reggelig rekordszámú, 13 közúti baleset történt a megyében, ezekben tizennyolc személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan. A szentléleki balesetben egy 45 éves férfi vesztette életét, Székelykeresztúron egy 66 éves nőt gázolt el egy jármű. Volt egy munkabaleset is: Csíkmindszenten egy férfi láncfűrésszel vágta el a lábát.

A mentőszolgálat munkatársait tizennnyolc pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenhárom ittas emberhez és kilenc allergiás esethez is riasztották.

Nehéz légzés miatt huszonnégyen, rángógörcs miatt tizennégyen kerültek kórházba, felsőtápcsatornai vérzés miatt három embert vittek be. Volt egy égési sérülés és négy kómás eset is, illetve ugyanennyi mérgezés is, ezeket szén-monoxid, gomba és vegyszer okozták.

Kapcsolódó cikkek:
• Patkányméreggel próbált véget vetni életének
• Szedi a nyár az áldozatait
• Fejbe lőtte magát
• Medvetámadás történt Szentegyházán
• Sokan lettek rosszul Csíksomlyón
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.