Teljes változat

Szelektív hulladékgyűjtő égett a Táborban

Írta: uh.ro / hírszerk. , közzétéve: 2017-06-30 07:30:06 [Vissza]

Kigyulladt az unitárius temető előtti hulladékgyűjtő csütörtökön este, feltehetően egy eldobott cigaretta okozhatta a tüzet.

Szétázott szeméthalom látványa fogadta csütörtök este az Ady Endre utcába kanyarodókat. Mint a szemtanúk elmondták, valaki meggyújtotta a szelektív kukát, a tűzoltók és a helyi rendőrség munkatársai voltak a helyszínen. Eloltották a tüzet, de a szemetet úgy hagyták az utcára borítva.

Ez az a szeméttároló, ami mellett általában félméteres szemét gyűl fel különféle, a lakosság által újrahasznosíthatónak ítélt hulladékokból. Mint például a boroskorsó, a szőnyeg, a maradék kovászos uborka és az alig használt szalvéta.

A szeméthalom tartalmából is az derült ki, hogy az emberek még nem teljesen tudják, mi kerülhet a konténerekbe: a vesszőkosárral körbefont vizeskorsó, a motorolaj flakonja és a zsíros ételhordó edény is felszínre került.

Fél kilenc előtt néhány perccel értesítették a tűzoltókat arról, hogy az Ady Endre utcában, az unitárius temető előtti szelektív hulladékgyűjtő lángra kapott - erősítette meg a szemtanú által mondottakat portálunknak a tűzoltóság képviselője.

Percek alatt helyszínre sietett egy tűzoltóautó, a szakemberek azonnal eloltották a tüzet, amit a feltételezések szerint egy eldobott cigarettacsikk okozhatott. A szemét reggelig még az utcán aludt. Péntek délelőtt már tisztaság fogadta az arra járókat.

A három, fémből készült hulladéktároló közül az kapott lángra, amiben a papír volt, a tűzoltók feltételezése szerint kb. 3 köbméter papír éghetett el.

Kapcsolódó cikkek:
• Begyúlt, elindult, ütközött, majd kigyulladt egy autó
• Leégett a görög-katolikus püspöki palota
• Tűz volt Bögözben
• Gólyafészket mentettek a tűzoltók
• Garázs égett a Kós Károly utcában
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.