Teljes változat

Szereted a kedves emlékeket?

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2016-08-01 11:45:37 [Vissza]

Megmondom, hol szerezhetsz. Itt még akkor is mosolyogsz, ha az eső ver.

Tudjátok mit szeretek igazán a fesztiválokban? Az emlékeket. A 2016-os Electric Castle-ről pedig megmaradt néhány. Igaz, ezeknek egy részét nem volt a legkellemesebb megélni, viszont rá néhány órával később, egy sör mellett jókedvvel idéztük fel, ha volt ahova behúzódni az eső elől.

Ifjúkorunkban el sem indultunk volna sátrak nélkül fesztiválozni. Most elég meglátnunk a „lehetségesek záporok és zivatarok" szóösszetételt bármilyen időjárás előrejelzésben, garantáltan elvetjük a sátrazást. Maradt a buszozás Kolozsvárról Bonchidára minden nap, de a szervezőknek hála, a buszok egymás után hagyták el a Cluj Arena melletti megállót.

Tanácsolom,

ha te is buszozni akarsz majd, figyelj a jegyvásárlásnál, hiszen a menet és a jövetjegy különböző. Ha az ember néhány sör után elfelejt románul, nagy eséllyel vesz két menetjegyet, ami csak a visszaútnál derül ki.

Persze, ott is tudsz majd váltani jegyet, csak ha hárman vagytok barátokul, a másik kettőnek van már jegye, neked meg vissza kell menned, hogy vásárolj egyet, akkor biztosan vagy egyedül, vagy egy vadidegennel fogsz ülni.

Hjaj, azok az utak. Remélem, hogy Bonchida a felé vezető úton két busszal volt csupán gond. A baj az, hogy én mindkettőn rajta voltam. Elég bosszantó, amikor az egyik leginkább várt koncertre igyekszel – nekem ez a Dilated Peoples fellépése volt – és a buszoddal útközben nekikoccantok egy rendőrautónak. Utólag persze, amikor az első számuk refrénjét üvöltöd a bejáratnál, már ez is kedves emlékké alakul.

A másik buszos élménynél kicsit még szerencsétlenebbek voltunk, de annál nehezebben felejtjük majd el. A pillanat, amikor lerobban a jármű, mi körülbelül negyven sorstársunkkal az út szélén várunk a következőre a zuhogó esőben, hiszen nemsokára Skrillex nyomja a nagyszínpadon, és oké, hogy nem vagyunk oda érte, de azt azért meg kell hallgatni.

Az Electric Castle az a fesztivál,

amikor a hatalmas eső miatt nem tudsz fókuszálni a legnagyobb koncertre, de aztán megsokszorozva kapod vissza az élményt. Azután, amit Srillex leművelt a nagyszínpadon, megérkezett a Redbull Academyhoz és Kinkkel közösen zenéltek egyet, majd mindenhol, ahol a színpadok között tévelyegtünk, megjelent ő is.

Na és ha már az esőnél tartunk, ami az utóbbi két évben a fesztivál védjegyévé vált, meg kell említenünk, hogy az eső volt a legcsodálatosabb díszlet Paul Karkbrenner fellépésén, ahogy átesett a fejünk fölött húzódó kék lézerszőnyegen.

Nem szabad az esőnek engedni, hogy tönkretegye az élményeket. A lábszárra szigetelőszalagozott gumicsizmával és az esőköpennyel egyébként is lehet enyhíteni a bajt.

Nyugi, nem vagy ehhez túl idős

A bulik közül soha nem fogom elfelejteni azt, amikor Kink élőben rak össze egy olyan szettet, hogy azon veszem észre magam, bulizás helyett tátott szájjal bámulom a bulgár csávót. Jó kis emlék lesz az is, amikor Gorgon City a stílusától eltérően egy akkora bulit csinált, hogy be kellett rohannom a tömegbe. Pedig egészen addig azt hittem, hogy a dombról nyugiban végighallgatom őket, hiszen idős vagyok már ahhoz, hogy ott csápoljak a fiatalok között.

De hogy ne csak a nagy nevek kerüljenek előtérbe, az is hihetetlen érzés, amikor a DJ ismerőseid, Dubgrade és Răzvan Dinescu a Silent Sátorban táncoltatják a népet, és hirtelen azon veszed észre magad, hogy egy 10 éve nem látott ismerőssel nézel szembe.

Felejthetetlenek maradnak a reggeli bulik a Booha Mansionben, és a zöld a hajú lány, akit soha nem fogsz látni többé. „Elektrik Kászől, jú ár fákin ömézing" – hallottuk, ahogy minden második koncert előadója beleordítja a tömegbe.

Szó mi szó, rossz idő volt, csúsztak hibák a gépbe, de sikerült rengeteg emlékkel hazatérni. Még hónapokkal ezután is olvasni fogjuk majd a fesztiválüzeneteinket: „Hol vagy?", „Most?", „Red Bull, jobb hangfal előtt, harmadik sor", „Elmentem", „Hova?", „Oda", „Már a nagyszínpadnál", „És most?".

De azt a fesztiválkígyót sem fogom elfelejteni soha, ahogy egymásba kapaszkodva vonatozunk a tömeg között. Ezekért az emlékekért megyek vissza az Electric Castle-re.

Kapcsolódó cikkek:
• Tiszta buli a színpadon: shake(speare), baby, shake!
• Évzáró unplugged-koncertet tart a Shadows
• Buli- és koncertmaraton zajlik a Gé(k)ben
• Karácsonyi koncertet tart a Filharmónia
• Színészek koncerteznek a Mokkában
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.