Teljes változat

Éremmel tér haza a székely válogatott

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-06-12 12:58:05 [Vissza]

Fennállása óta legnagyobb sikerét hajtotta végre a székely együttes. Szőcs László góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

Szombaton rendezték meg a ConIFA Európa-bajnokság éremcsatáit Észak-Cipruson. A bronzmérkőzésen a székely labdarúgó válogatott is érdekelt volt, miután továbbjutott csoportjából, de sajnos péntek éjszaka a hazaiak egy kiélezett csatában 2-1 arányban fölülmúlták őket.

Az udvarhelyi csapatok labdarúgói is helyet kaptak a vasárnapi meccs kezdőjében. Az FK részéről Mánya Szabolcs, Szőcs Lóránd és Szőcs László kezdett, az SzFC volt játékosa, Rózsa Árpád is benne volt Ilyés Róbert edző-játékos keretében. Ami az SzFC játékosait illeti, Csíki Dénes csereként lépett pályára, Petru Silion, az elődöntő székely góljának szerzője a padról nézte végig a bronzmeccset.

A találkozó első félideje nagyon mozgalmasra sikerült, Abházia már az első percekben megszerezte a vezetést, de ez nem vette el a mieink kedvét, Szőcs László nagyszerű játékának köszönhetően sikerült felállni. Az FK kitűnősége először a csíkszeredai Csűrös Attilát szolgálta ki egy beadással. Csűrös góljával már a kilencedik percben egyenlített a székely csapat.

Kicsivel később vissza is adta Szőcsnek a szívességet Csűrös, átjátszotta az abházi védelmet, passzolt az udvarhelyi futsaloshoz, aki higgadtan emelte át a játékszert a kimozduló kapus felett. Szőcs a harmadik találatból is kivette a részét, ezúttal Bajkó váltotta gólra átadását. A második félidőben ugyan nagy nyomást gyakorolt Abházia a székelyek kapujára, de Rózsa és Csizmadia nagyszerűen állta a sarat.

A bronzérem megszerzésével a székely labdarúgó válogatott fennállásának legnagyobb sikerét könyvelhette el, ráadásul Bajkó Barna lett a torna gólkirálya négy találattal.

Kapcsolódó cikkek:
• Nézd meg, mit csinált Ricardinho a románokkal! (videó)
• Szőcsék Ricardinhóékkal játszanak a kontinenstornán
• Szőcsék nélkül ment az FK Gyergyóba
• Újranézheted az Udvarhely-Csík futsalderbit (VIDEÓ)
• Savio Valadaresnek hívják a román futsalválogatott jelenlegi legjobb játékosát
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.