Teljes változat

Bekukkantottunk a pénteken nyíló Lokálba

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2017-05-18 11:48:23 [Vissza]

A Corso Kávéház helyén nyíló kocsma igazi „kultúrközpont" lesz a tulajdonosok szerint. Fröccsel kecsegtetnek.

Pénteken nyílik a Lokál a volt Corso Kávéház helyén, a Kossuth Lajos utca 20. szám alatt. Liszkovics József tulajdonostól megtudtuk, a nagyon jó fröccsökért érdemes majd a többi lokál helyett a Lokált választani. Ami a söröket illeti, Bergenbier termékeket lehet majd kapni, nem csak egy, hanem két pultnál is, hiszen a belső részben is építettek egyet.

Mátyás Attilával és Bodrogi Zsolttal közösen álmodták meg a helyet, ami elképzelésük szerint a 15 és 35 év közötti korosztály igényeit szolgálja majd ki. Amikor benéztünk még rengeteg volt a tennivaló, de gőzerővel dolgoznak, hogy péntekre rendben legyen a helyiség.

Aki hozzászokott a Corso vetítéseihez, a csocsó- és darts-partykhoz az megnyugodhat, hiszen a Lokál sem hanyagolja majd őket, sőt nyáron a meccseket a hely kiülőjével szemközti falra szeretnék kivetíteni.

Egyelőre picit az Alcatrazra hasonlít a belső terem, de a vasrácsozatra majd polcok, és rájuk különböző dekorációk kerülnek.

A belső rész egy kis bővítést is kapott, ahova egy magasított DJ-pult lett beépítve. Ezt a pénteki ingyenes nyitóbulin Thomas és Sümecz, azaz a Technocrats járatja be.

Ottjártunkkor még egy kicsit romos a hely, de az első terem romkocsmára hajazó része így is marad. Mátyás Attila elmondta, szeretnének könyvbemutatókat és előadásokat is szervezni, „igazi kultúrközpont lesz" – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek:
• LEGO-rajongók, figyelem!
• Csinibabával ünnepeljük a Magyar film napját
• Túrázók, figyelem!
• Ebbe a nőbe bele kell szeretni
• Székely szótárt mutatnak be a költészet napján
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.