Teljes változat

Romlott madártej miatt kerültek kórházba

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-03-20 11:19:46 [Vissza]

Nem mellékesen hét öngyilkossági kísérlet történt a héten, de senki nem halt meg emiatt, ahogy az utakon sem történt tragédia.

A március 13. és 19. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonnégy személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, és tizenkét szívinfarktus, illetve tizenhárom agyvérzés is volt. Ötvenen magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, de tizenöt szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. A lázas esetek száma negyvennyolc volt, testi sértés miatt pedig három ember került kórházba. Vasárnap reggelig mindössze egy közúti baleset történt a megyében, ebben három személy sérült meg.

A mentőszolgálat munkatársait tizennyolc pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve nyolc ittas emberhez és három kómás esethez is riasztották.

Nehéz légzés miatt ötvenketten, rángógörcs miatt öten kerültek kórházba, de volt négy gyomorvérzés is, hasmenés miatt pedig hét embert vittek kórházba. Összesen hét öngyilkossági kísérlet történt, hatan gyógyszer-túladagolással, egy ember pedig vérerei felvágásával akart öngyilkos lenni. Mind a hét embert megmentették a mentősök. Csíkszeredában történt egy csoportos élelmiszer-mérgezés, öt ember madártejet fogyasztott, de a nap folyamán mindannyiukhoz mentőt kellett hívni.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, Ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.

Kapcsolódó cikkek:
• Sokan lettek rosszul Csíksomlyón
• Dokumentumfilmek Csíkszeredában
• Sok volt a közúti baleset és a hasmenés
• Harapósak voltak a kutyák
• Marihuánás sütit evett egy négyéves csíki kislány
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.