Teljes változat

Drogdílereket kaptak el Udvarhelyen és Zetelakán

Írta: uh.ro, közzétéve: 2017-03-02 14:35:09 [Vissza]

Kilenc házkutatás után tíz embert állítottak elő csütörtökön reggel. Udvarhelyen és környékén is rajtaütésszerű házkutatások voltak.

Összehangolt akciót tartott a Hargita és a Maros megyei Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség, illetve a rendőrség csütörtökön reggel. Összesen 9 házkutatást tartottak Székelyudvarhelyen, Zetelakán és Marosvásárhelyen, illetve Mezőpaniton. A rajtütés célja egy tíztagú, drogterjesztéssel foglalkozó csoport előállítása volt.

A házkutatások során több olyan anyagot találtak a rendőrök és az ügyészek, amik drogterjesztésre utaltak. A rendőrségi jelentés konkrétan nem nevezte meg, hogy milyen anyagokat találtak, csupán a "por" és a "növényi részek" kifejezések szerepeltek a közleményben. Lefoglaltak továbbá mérlegeket, cigarettapapírt, illetve készpénzt (lejt, forintot és eurót), amiről azt gyanítják, hogy drogkerekedelemből származnak, de találtak airsoft-pisztolyt, baseball-ütőt és nuncsakut is.

A lefoglalt anyagokat egy kolozsvári laboratóriumba vitték, az előállított személyeket pedig Csíkszeredába, kihallgatásra. Szervezett bűnözői csoportban való részvételért 1-től 5-ig, kábítószer-termesztésért és -kereskedelemért 2-től 7 évig, míg saját használatra való kábítószer birtoklásáért 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztés jár.

Kapcsolódó cikkek:
• Haldoklik a város, sehol egy jó buli
• Házkutatás volt a kórházban, egy férfit őrizetbe vettek
• Pénzt mostál? Most lebukhatsz!
• Kalandos éjszakájuk volt a srácoknak
• Adócsalás és talajszennyezés miatt tartottak házkutatást
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.