Teljes változat

Többszörösen segítette a fotós a hajléktalanokat

Írta: uh.ro, közzétéve: 2016-09-23 09:26:22 [Vissza]

A hajléktalanszálló javára ajánlotta fel díját az Albert Schweitzer Alapítvány fotópályázatának nyertese.

57 alkotás érkezett be a székelyudvarhelyi hajléktalanszállót működtető Albert Schweitzer Alapítvány idei jótékonysági fotópályázatára, amelyet Tájak és emberek címmel hirdettek meg a szervezők.

A beküldött fotókból húszat választott ki a szakmai zsűri, azaz Balázs Attila, Erdély Bálint Előd és Magyari Hunor fényképész – ezeket az alkotásokat szeptember 22-én, csütörtökön délután hat órakor állították ki a Menta Bistróban.

A megnyitón díjazták is a legjobbnak ítélt fotókat, az első és harmadik díjat a csíkszeredai Martinaș Cristian Arany Énlakán és Pásztorhajnal című fotói nyerték el.

A második díjat Szabó Károly nagymedeséri fotós Szenesek című alkotása érdemelte ki. Az est folyamán 410 lej gyűlt össze a megvásárolt képek és tombolák árából. A pályázat nyertese, Martinaș Cristian nyereményét, az 550 lej értékű vásárlási utalványt is felajánlotta az alapítványnak.

A kiállított fotók októberig tekinthetők meg, és továbbra is megvásárolhatók. A befolyt összeget a hajléktalanok gyógyszerellátására fordítja az alapítvány. Az alapítvány Facebook-oldalán megtekinthető az összes pályamű, amelyek közül közönségszavazás útján különdíjast is választanak, és a szavazók között is kisorsolnak egy képet.

Kapcsolódó cikkek:
• Így végzik a Palló ifjú festői
• Nagy utazókkal érintkezhetsz
• Fényes nappal harapta le a kicsi fejét!
• Dráma: nem tudják, hogy ki nyert
• Rendkívüli ülést hívtak össze
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.