Teljes változat

A Strand utcában tanácskoztak

Írta: uh.ro, közzétéve: 2016-09-07 13:40:38 [Vissza]

Az utak helyzetét szeretnék tisztázni, erre tettek javaslatot kedden a polgármesteri hivatal munkatársai.

Korábban már két helyen tartott lakossági fórumot Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester Csáki Gergely mérnökkel és Márton Ildikó építésszel, a városháza általános rendezési tervével foglalkozó munkatársaival.

Ezen a héten Bethlenfalván, a Strand utca és a Nagy-Küküllő közötti területen találkoztak a lakókkal – a zónából több lakossági észrevétel és panasz érkezett a nehéz megközelíthetőségre.

Jelenleg csak a Strand utcából lehet behajtani az említett zónába, viszont az az útszakasz nagyon keskeny, és a behajtó teherautók több problémát is okoztak a lakóknak. A szakemberek szerint a jelenlegi bejárat az egysávos közlekedés biztosítására sem elég, ezért össze kell kötni az utat a Bethlenfalvi út 73. szám mellett található utcával, illetve két sávon megnyitni azt a forgalom előtt. Ez a módosítás öt-hat telektulajdonos földjét érintené, viszont az összes lakót és mezőgazdasági területtel rendelkező személyt segítené.

Gálfi Árpád javaslatára az utcából kapcsolattartó személyeket neveztek meg a jelenlévők, ők a következő időszakban a városháza szakembereivel együtt dolgoznak a parcellázási tanulmány elkészítésén, az utak kijelölésén. Az utak helyzetének tisztázása létfontosságú, mivel jelenleg nem lehet közművesíteni, gáz- és villanyhálózatot, valamint közvilágítást kiépíteni.

Kapcsolódó cikkek:
• Bejutottál a bölcsibe?
• Újra fotóz a Google autója
• Keddig jelentkezhetsz, ha vásáros lennél az Udvarhely Napokon
• Hétfőn is majálisozik a hivatal
• Felvirágoztatják Udvarhelyet
[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.