Teljes változat

MOTION 2016: minőségi lemezlovaglás a Szejkén

Írta: Gál Előd, közzétéve: 2016-04-19 09:16:43 [Vissza]

Készítsd be a participőt, újra megrendezik a Motion Fesztivált. Kialakult a fellépők névsora.

Idén ismét megnyitja kapuit a Motion Fesztivál, Székelyudvarhely egyetlen elektronikus tánczenei fesztiválja. A rendezvény előfutárát még 2014-ben szervezték meg az oroszhegyi kilátónál Secret Forrest néven, de Motion Fesztivál néven tavaly iratkozott fel Románia fesztiválpalettájára.

Az időpont, akárcsak az első kiadásnál, július első hétvégéjét, jelen esetben elsejét és másodikát öleli fel. Idén is Szejkefürdő lesz az esemény helyszíne, ahol a tavalyi kiadás alkalmával összesen kétezer ember fordult meg. Az idei Motion közösségi portálon létrehozott eseményére, két és fél hónappal a nyitás előtt, közel ötszázan jelezték részvételi szándékukat és további nyolcszázan érdeklődnek az esemény iránt.

A Secret Forrest célja az volt, hogy a techno, house és deep house műfajokat, illetve a helyi fiatal lemezlovasokat népszerűsítse, mégis már az első Motion Fesztiválon olyan nevek voltak jelen, mint DJ Optick, Adrian Eftimie vagy Mihai Popoviciu, akik Európában és Amerikában is ismert előadói a műfajnak. A népszerűsítés sikerült, hiszen Optick és Eftimie azóta többször is megfordultak Székelyudvarhelyen, ők idén is vendégei lesznek a fesztiválnak. Az előadók sora bővül, Kudos Beach fenegyerekei, Mano és Azteca mellett Moonsound és Gully is tekergeti majd a lemezeket.

Az öt szervezőnek sűrű két hónapja lesz, hiszen még rengeteg a tenni- és tisztáznivaló a szervezésben, azt azért elárulták, lesz majd pihenésre és sátorozásra alkalmas része is a fesztiválnak, és a tavalyhoz hasonlóan, rossz idő esetén sem esnek kétségbe, egy 10x10 méteres fesztiválsátort húznak fel a nagyszínpad elé.

Kapcsolódó cikkek:
• Három cégnél és a Szejkén nem lesz villany
• A Metallica dalai csendülnek fel a domboldalban
• Úristen, összement a Székelytámadt vár!
• Hiába mész a Szejkére vízért
• Udvarhely már nem csak a szobrok, hanem a festmények városa is

Hozzászólások:

vattolocco - Gratulálunk a szervezőknek! Csak így tovább!

[Vissza]
Copyright © 2010 uh.ro. Minden jog fenntartva.